E-health

Algemeen
E-Health staat voor elektronische gezondheid, oftewel zorg via internet. Het is een moderne manier van behandelen. Uit onderzoeken blijkt dat E-health goed werkt en voor een groot deel van de mensen veel te bieden heeft. Mensen geven aan tevreden te zijn over de mogelijkheden van online behandeling. Pec ggz biedt dan ook een ruim aanbod aan online behandelprogramma’s.

Doel
Het doel van E-health is het bieden van online therapie, die u thuis achter de computer kunt volgen. Dit kan zijn als onderdeel van of ondersteuning bij de therapie bij Pec ggz of als voorbereiding op of ter overbrugging van een wachtperiode. Net als bij reguliere therapieën, staat het verminderen of beter hanteerbaar maken van psychische klachten voorop.

Voor wie?
Bij Pec ggz wordt E-health in de wachttijd aangeboden ter voorberdering op de therapie, of als onderdeel van de therapie.

  • E-health in wachttijd
    Soms is er bij Pec ggz sprake van een wachttijd tussen aanmelding en de start van de daadwerkelijke behandeling. Pec ggz biedt in deze periode waar mogelijk online behandelingen aan. Dit gebeurt altijd na een persoonlijk gesprek.
  • E-health tijdens behandeling
    Tijdens de behandeling wordt E-health behandeling altijd ingezet naast een persoonlijke therapie (gemengde of ‘blended’ behandeling). Het kan ook ingezet worden als aanvulling op een reguliere groepsbehandeling.

Wat kunt u verwachten?
Er is een ruim aanbod van E-health behandelprogramma’s waar u thuis mee aan de slag kunt. Wij spreken van tevoren in overleg met u af welke (deel)module voor u geschikt is, passend bij uw klachten. Vervolgens gaat u daar thuis (via internet) mee aan de slag. Er zijn momenten waarop u via internet contact heeft met uw behandelaar en dit wordt doorgaans afgewisseld met face-to-face gesprekken.
Naast de complete behandelmodules zijn er ook E-health dagboekformulieren beschikbaar. Daarmee kunt u op een laagdrempelige manier bijhouden hoe u zich voelt, wat u denkt en wat u doet. Er zijn bijvoorbeeld dagboekformulieren voor het registreren van stemming, drugsgebruik, kwaliteit van slapen, hoeveelheid piekeren, etc. Deze dagboekformulieren geven inzicht in de rol die klachten spelen in uw leven. Hoe meer u zich hiervan bewust bent, hoe gemakkelijker u in staat bent om te veranderen.

Download als pdf