Wachttijd

Helaas is er een wachttijd voor het eerste gesprek en soms ook voor een bepaalde behandeling. Pec ggz doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Pec ggz hanteert helaas enig verschil in wachttijden op basis van diagnoses of zorgverzekering.

Specialistische GGZ
De wachttijd voor de Specialistische GGZ bedraagt per 01 januari 2021 16 weken.
De aanmeldingswachttijd is het aantal weken tussen het moment dat u zich aanmeldt en het moment waarop het eerste gesprek plaatsvindt.

De intake wachttijd voor de Specialistische GGZ is het aantal weken tussen het eerste gesprek en het adviesgesprek. In de tussentijd vinden er enkele therapeutische onderzoeksgesprekken plaats. De wachttijd voor intake is momenteel 4-6 weken.

Er is op dit moment een (korte) wachtlijst na de intake tot de start van uw behandeling. Deze wachttijd varieert (per behandeling) en bedraagt per 01 januari 2021  4-16 weken.

Zie ook intake Specialistische GGZ.

 

Generalistische Basis GGZ
Per 01 januari 2019 hanteert Pec ggz geen aparte wachttijd en/of aanmeldprocedure voor de Generalistische Basis GGZ, de wachttijd voor de Generalistische Basis GGZ is momenteel 18 weken, de behandelwachttijd is 4-16 weken.

 

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen).

Bijgewerkt op 4 januari 2021